Link Building

Links (Hyperlinks)


Links er nettets lim. Links skaber sammenhæng på nettet.

Det er et links der forbinder websites med hinanden, og det er links der gør det muligt at navigere rundt på din hjemmeside.

Links er en grundlæggende del af internettet og de er essentielle for søgemaskiner. Links og linkbuilding er derfor en naturlig del af al seriøs søgemaskineoptimering (SEO).

Linkbuilding


Linkbuilding er er en tidskrævende proces i arbejdet med organisk optimering af hjemmesider, men det er også den pt. vigtigste.

Antallet og udformningen af relevante links der peger på din hjemmeside er afgørende for hvordan søgemaskinerne beregner placeringen af din hjemmeside i søgeresultaterne.

Man kan sige at et link er en stemme på din hjemmeside. Jo flere prominente stemmer din hjemmeside får jo mere relevant er den for brugerne og derved opnås en højere placering i søgeresultaterne.

Effektiv linkbuilding


Linkbuilding betegner primært processen i at opnå indgående links, men også udgående links er med til at definere en hjemmesides popularitet, kvalitet og relevans.

Når man link-builder er det vigtigt at researche og udvælge de bedste og mest relevante hjemmesider og link-kataloger man ønsker links fra. Det betyder at de linkkataloger og websites man vælger skal være af høj kvalitet med en fornuftig ranking i søgemaskinerne.

Ved at linke både til og fra hjemmesiden defineres hjemmesidens tema over for søgemaskinerne, og indikerer samtidig at hjemmesidens indhold er relevant for brugerne. Det er noget søgemaskinerne kan li’ da de netop lægger stor vægt på hjemmesiders kvalitet, popularitet og relevans.

Ikke så god linkbuilding


Indkommende links fra linkfarme/linksider og linkudveksling opnår ikke tilnærmelsesvis samme status som links fra højt proflierede websites i søgemaskinerne.

De kan i værste fald skade din hjemmesides placering og er ligeså tidskrævende som al anden linkbuilding (højt input + lavt output = bad business).

Det er de hjemmesider der er noget værd man skal have sine links fra!

Den mørke side af Link Building


Udover de nævnte er der også mere "lyssky" metoder til at fremme ens linkpopularitet og rangering i det hele taget. Hvis disse metoder udnyttes rigtigt kan de være meget effektive, men samtidig kan det være forbundet med risikoen for at blive straffet hårdt af søgemaskinerne. Dette skal der altid tages højde for.

Don’t do the crime if you can’t do the time!

Købe links


Da det er uhyre tidskrævende at udføre link building kan alternativet være at købe links. Køb af links er altid til debat: "er det godt eller er det dårligt?" – Google siger selv at det er dårligt.

Man kan som udgangspunkt sige at eftersom links tæller som stemmer på en hjemmeside, så er det klart at betalte stemmer, ligesom i politik, ikke bliver betragtet ovenud positivt, fordi der her er lagt vægt på andre variabler end hjemmesidens budskab, nemlig penge.

Derfor forsøger søgemaskinerne i højere grad end tidligere at gennemskue hvilke links der er betalte links og dermed sortere de betalte links fra, så de ikke tæller som stemmer og man kan derfor komme til at betale for links som er virkningsløse.

Problemet er bare at man ikke ved hvor "smarte" søgemaskinerne er, for det er helt sikkert ikke alle betalte links de kan sortere fra og søgemaskinerne sælger jo også selv links.

Som tommelfingerregel kan man sige at jo mere kendt og dermed også større et link netværk er jo større chance er der selvfølgelig også for at søgemaskinerne kender til det og de hjemmesider der deltager på netværket. Der er dermed en åbenlys chance for at deres links bliver udeladt af søgemaskinerne og man bør derfor holde sig væk fra de store kommercielle linknetværk.

Tilmelding til Link-Kataloger


Det vigtigste parameter for en succesfuld tilmelding til linkkataloger er at man læser, forstår og overholder retningslinjerne for tilmelding udstukket af sidernes redaktører. 30 – 40 % af alle tilmeldinger ender med fiasko, bliver altså afvist, fordi de redaktionelle retningslinjer ikke er overholdt.

Tiltler og beskrivelser skal være velovervejede og varierende, og man kan gøre god brug af sine keywords.

Linkbuilding for dig!


Det kan nemt tage en halv time at udfylde en enkelt tilmelding til et link-katalog. Det kan altså tage dage og uger at opbygge et solidt netværk op omkring sin hjemmeside.

Vi har træningen og ressourcerne til at udføre seriøs og målrettet linkbuilding for netop din hjemmeside.

  • Links giver bedre ranking og øget synlighed i søgemaskinerne

    Søgemaskiner, f.eks. Google, betragter indkommende og udgående links som en afgørende faktor for beregning af en hjemmesides kvalitet, popularitet og relevans.

    Vi tilmelder dit domæne til link-kataloger og kontakter de webmastere der gør netop din hjemmeside til en autoritet.


  • Kontakt os i dag og få et godt tilbud!

– SEO linkbuilding services i Danmark –